Välkommen på våra

EXKURSIONER

Vill du följa med på exkursion eller varför inte ett föredrag?

Kommande aktiviteter i HOF hittar du här!

Höst och vinter 2020

​Lör 3 oktober      

 INSTÄLLT pga pandemin (se livesändning) Fågelfest i Grötvik 

Höstens största arrangemang i HOF och en tradition ­sedan många år. Oavsett väder bjuder vi in till en fågel­skådardag för alla. Förhoppningsvis kan vi njuta av ett fantastiskt små­fågelsträck under morgontimmarna för att senare på ­dagen studera rovfågelsträcket. Vi hoppas på bra väder! ­Under ­dagen kan man också ta del av ringmärkarnas ­arbete i ”Ringmärkardungen”, delta i ”fågelbingo” och ta en fika. ­Kaffe och andra förfriskningar säljs till självkostnadspris.

Drop in från gryningen fram till kl. 12:00.
Skulle det visa sig att det, på grund av den rådande pandemin, inte går att genomföra evenemanget på traditionellt vis, gör vi kanske ett försök att sända det live via Facebook eller någon annan digital kanal.
Vägbeskrivning: För att komma till rätt plats kör man mot Grötviks småbåtshamn och svänger vänster in på en liten grusväg efter sista huset på vänster hand i Stenhuggeriet. Parkera vid fotbollsplanen. Det går även att åka med Stenhuggeribussen och stiga av vid ändhållplatsen. Därifrån ­följer man ovan nämnda vägbeskrivning. Det är ca 500 m från ändhållplatsen ner till bästa obs-platsen. 
Ansvarig skådare: Anders Wirdheim, 
tel: 0705-13 75 76
e-post: anders.wirdheim@birdlife.se
 

Fre 16 oktober – sön 18 oktober

 Öland

Efter några års uppehåll gör vi åter en höstresa till Öland. Vi samlas på parkeringen bakom CircleK intill Halmstads arena på fredagen kl 18:00 och återvänder dit vid samma tid på söndagen. Boende är bokat på vandrarhemmet vid Ottenby och vi åker i minibussar. Detta förutsätter dock att de rådande restriktionerna med anledning av pandemin lättas.
Under dagarna skådar vi på olika platser på södra Öland och rättar resmål efter fågelrapporterna. Självfallet kommer vi att besöka södra udden och flera andra av de bra fågellokalerna. Under lördagen och söndagen äter vi en stadig lunch på restaurang, men i övrigt handlar det om självhushåll. Antalet platser är be­gränsat, så det gäller att vara ute i tid. Anmälan senast 30 september till Anders Wirdheim.
Ansvarig skådare: Anders Wirdheim 
tel: 0705-13 75 76
e-post: anders.wirdheim@birdlife.se

Tor 22 oktober

Årsmöte och Nigeria

Medlemmarna i Halmstads Ornitologiska Förening kallas till det från våren uppskjutna årsmötet på Café Strandgatan Tjugo kl. 19:00. Efter mötesförhandlingarna berättar Ulf Ottosson från Laholm om sitt mångåriga arbete med fåglar i Nigeria. Ulf har bland annat varit med vid utvecklandet av universitetet Aplori, med tonvikt på fåglar och natur, och är dessutom involverad i arbetet med att ta fram en fågelatlas i detta stora land.
Café Strandgatan Tjugo 19:00.  
Lotteri med fina vinster som vanligt.

Lör 24 oktober

Hallands Väderö

Ett besök på Hallands Väderö under senhösten är speciellt. Borta är sommarens vimmel av turister, men borta är naturligtvis även de flesta av öns sångfåglar. I stället är det mot havsfåglar och i viss mån rovfåglar som vi kommer att rikta vårt intresse. Vi gör en vandring över ön upp till fyren och, om tiden räcker till, även ner till den södra hamnen.
Samling på parkeringen i Torekovs hamn kl. 07:00. Föranmälan krävs och görs till ansvariga skådaren senast 10 oktober.
Ansvarig skådare: HG Karlsson, 
tel: 0707-73 03 55, 
e-post: hg.karlsson2@gmail.com

Tor 26 november  

INSTÄLLT!!! Fågelåret  2020 (innemöte)

Hur var egentligen 2020 sett ur fågel- och fågel­skådarperspektiv? Anders Wirdheim visar bilder tagna av medlemmar under det gångna året i södra Halland. Det har, som så ofta här längs den södra delen av västkusten, varit ett händelserikt år. 
Café Strandgatan Tjugo 19:00. 
En mindre entréavgift på 40 kr tas ut, och i den ingår fika. Lotteri med fina vinster som vanligt.

Lör 12 december 

Havsörnar på Getterön

De senaste åren har det vintertid utfodrats havsörnar på Getteröns naturreservat. Upp till tjugotalet örnar har kunnat ses samtidigt. Vi inriktar oss i första hand på dessa örnar men kommer naturligtvis även att titta på andra fåglar i detta rika reservat liksom besöka Naturum. Samling på P-platsen intill Naturum kl. 09:00.
Ansvarig skådare: Anders Olovsson, 
tel: 0730-63 42 60 
e-post: andeolov@gmail.com

Lör 9 januari 2021

Artrally

Alla är välkomna – är du ensam blir du lottad in i ett lag. Har du inte varit med innan är detta helt säkert det ­snabbaste sättet att få se många intressanta fågellokaler på en och samma dag. Vi tävlar lagvis (3–5 personer/lag) under ­dagen och samlas på kvällen på Lizzies Café för soppa och artgenomgång under avslappnade former. Själva ”tävlingen” startar 07:00 på parkeringsplatsen vid Lizzies Café och avslutas där 17:00. 
Denna mycket sociala variant av fågelskådning, där det gäller att se så många arter som möjligt under dagen, ­passar både nybörjare och hängivna skådare. Frågan är om vi kommer upp i 100 arter tillsammans i år? 
Anmälan till Fredrik Blomqvist, tel. 0731-50 54 12 eller Anders Olovsson, tel. 0730-63 42 60
eller via e-post: mytilus@hotmail.com (Fredrik) eller 
andeolov@gmail.com (Anders) 
senast 30 december 2020.

Please reload

Webbansvarig och idé: Christopher Gullander © 2013